Blog
Zapraszamy także do zapoznania się z naszym blogiem, poruszającym różne kwestie związane z mięsem drobiowym i kulinariami!
W branży mięsnej działamy już ponad 20 lat i w ciągu tego czasu zebraliśmy duże doświadczenie, a także ogromną wiedzę, którą chcielibyśmy się podzielić z naszymi Klientami. Dlatego poniżej prezentujemy serię tekstów, w których nasi fachowcy dostarczają cennych informacji oraz wskazówek na temat mięsa drobiowego, jego wartości odżywczych, najefektywniejszych sposobów pakowania czy też przyrządzania.
Mięso drobiowe to bardzo istotny element polskiej kuchni, dlatego bardzo ważne jest, by wiedzieć, jak wybrać najlepsze produkty. Dzięki nam dowiesz się wszystkiego, co musisz wiedzieć o zaletach mięsa drobiowego. Podpowiemy także, jak rozpoznać mięso wysokiej jakości i na co zwracać uwagę przy zakupie. Dobre produkty spożywcze to pierwszy krok do zdrowego odżywiania!
Informacje ze źródła
Z naszych artykułów można dowiedzieć się wielu interesujących wiadomości oraz ciekawostek, dostarczonych przez działających w branży specjalistów. Poznaj więcej informacji na temat mięsa drobiowego!
Na naszym blogu dowiesz się:
- o zaletach mięsa pakowanego,
- jak wybrać najlepsze mięso drobiowe,
- dlaczego warto kupować mięso drobiowe bezpośrednio w hurtowni,
- o wartościach odżywczych mięsa drobiowego.
Zadbaj o potrawy serwowane na Twoim stole, kierując się naszymi radami. Zapraszamy na naszego bloga!
Jakich dań nie powinno zabraknąć na weselnym stole?
- Szczegóły
Wesele to wyjątkowe wydarzenie, które często kojarzy się z obfitym i pysznym jedzeniem. Tylko jak wybrać potrawy, skoro w polskiej tradycji jest ich tak wiele? Poniżej przedstawiamy więc listę kilku oczywistych dań, których nie powinno zabraknąć na weselnym stole!
Kaczka Pekin czy Barbarie - którą wybrać i dlaczego?
- Szczegóły
Mięso z kaczki musi być odpowiednio przyrządzone, aby wyróżniało się oczekiwanym smakiem, aromatem i kruchością. Jednak walory smakowe nie zależą wyłącznie od umiejętności kucharza. Okazuje się, że znaczenie ma również wybrana odmiana kaczki domowej. W dalszej części naszego wpisu porównamy dwa najpopularniejsze typy kaczek: Pekin i Barbarie.
Czy mięso białe jest zdrowsze od czerwonego?
- Szczegóły
Lekarze i dietetycy od lat przekonują, że warto ograniczyć jedzenie mięsa czerwonego na rzecz białego ze względów zdrowotnych. Jakie jest tego uzasadnienie? Czym różnią się od siebie te rodzaje mięs i dlaczego drobiowe, a więc białe, jest korzystniejsze? Kilka wskazówek w dalszej części naszego wpisu.
Zasady transportu i przechowywania mięsa drobiowego
- Szczegóły
Transport i przechowywanie mięsa drobiowego to złożone procesy, dzięki którym towar o odpowiedniej jakości bezpiecznie trafia od producenta, poprzez dystrybutora aż do klienta. Jednak w tym przypadku mamy do czynienia z żywnością wymagającą specjalnego traktowania podczas całego procesu logistycznego. Przestrzeganie wszelkich norm i standardów z zakresu transportu i przechowywania ma bezpośredni wpływ nie tylko na jakość sensoryczną mięsa, ale i jakość zdrowotną.
Mięso z indyka kontra z kurczaka - porównanie
- Szczegóły
Mięso drobiowe, tzw. mięso białe, cieszy się sporą popularnością wśród Polaków. Jest zdecydowanie chętniej wybierane niż mięso czerwone, np. wieprzowina czy wołowina. Kurczak i indyk wyróżniają się nie tylko delikatnym smakiem, ale i wieloma cennymi właściwościami odżywczymi. Przekonaj się, czym różni się mięso z indyka od mięsa z kurczaka i co warto jeść częściej.
Dlaczego warto sięgać po mięso pakowane?
- Szczegóły
Statystyki pokazują, że zdecydowana większość Polaków kupuje mięso bez opakowania, czyli sprzedawane luzem na wagę bezpośrednio w sklepie. Tymczasem jest wiele powodów, dla których powinniśmy nieco bardziej przychylnym okiem spojrzeć na mięso pakowane.
Jakie mięso jest najlepsze dla zdrowia dzieci?
- Szczegóły
Każdy rodzic chce zapewnić swojemu dziecku jak najlepsze warunki rozwoju. Właśnie dlatego rodzice starają się dostarczać pociechom produkty jak najwyższej jakości. Jednym z produktów, które wprowadza się jako pierwsze do diety najmłodszych, jest mięso.
Jaki drób gości na polskich stołach?
- Szczegóły
Przede wszystkim kurczaki Wielu z nas nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez najczęściej konsumowanego rodzaju drobiu, czyli kurczaka. Przyrządzić można z niego naprawdę bardzo wiele dań takich jak chociażby tradycyjny rosół czy też pieczone filety bądź panierowane udka w różnego typu przyprawach.
Na co zwracać uwagę przy zakupie mięsa drobiowego?
- Szczegóły
Drób to najczęściej wybierane przez nas mięso. Doceniamy jego delikatny smak, łatwość obróbki oraz możliwość przyrządzenia z niego niemal każdego rodzaju potrawy. Jednak kluczem do smacznego dania, jest przede wszystkim mięso wysokiej jakości, świeże i odpowiednio przechowywane. Jak wybrać mięso drobiowe? Na co zwracać uwagę?
Dlaczego najlepiej zaopatrzyć się w mięso drobiowe w hurtowni?
- Szczegóły
Sprawdzone produkty i atrakcyjne warunki współpracy. Drób to popularne w Polsce mięso. Każdy z nas chce także zaopatrywać się w najlepszej jakości mięso na najkorzystniejszych warunkach, dlatego warto poznać zalety opcji, jaką jest zakup drobiu w hurtowni.